OFERTA
Artykuły nabiałowe, spożywcze oraz owocowo-warzywne.
Porcje owocowo-warzywne w Programie

Jabłko
> 150g

Rzodkiewka
> 90g

Gruszka
> 150g

Papryka
> 90g

Śliwki
> 150g

Pomidory
> 90g

Sok / Przecier
> 200ml

Truskawki
> 100g

Marchewka
> 90g

Kalarepa
> 90g
Porcje mleczne obowiązujące w Programie

Mleko Świeże 2%
> 250ml

Jogurt Naturalny
> 150g

Serek Naturalny
> 150g

Kefir
> 150g
Zgodnie z założeniami programu produkty powinny być spożywane w trakcie zająć szkolnych, na terenie szkoły, ale nie na przerwach, podczas których dzieciom uczestniczącym w programie wydawane są regularne posiłki np. obiady. Ideą programu jest promowanie wśród dzieci zasad zdrowego odżywiania oraz kształtowanie właściwych nawyków żywieniowych poprzez zachęcanie ich do konsumpcji mleka i przetworów mlecznych oraz owoców i warzyw.